Woonboerderij verbouwen? Ontwerp met ons de ideale indeling.

Van boerderij naar woonboederij.

Ooooh… wat een hooi mooi.

Stel dat je een boerderij koopt en de zolder wilt verbouwen. En je zolder groter is dan een gemiddelde Nederlandse woning. Waar moet je op letten? Hoe pak je dat aan?

Does size matter for succes?

Nee, gelukkig niet.

De grootte maakt niet uit. Maar, wat wel uitmaakt: Projecten in en aan je huis slagen met een goed doordacht plan. En dat geldt voor zowel kleine als grote projecten.

‘Een goed begin is het halve werk.’

De case

Een zolderverbouwing is daarom een perfecte optie om een extra kamer te realiseren. Denk aan een extra slaapkamer, kinderkamer of hobbykamer. Als je het echt slim aanpakt benut je ook de nokhoogte. Zo hoef je geen opbergruimte te verliezen. Je kunt er op vooruitgaan.

De gemiddelde oppervlakte van een Nederlandse woning bedraagt 119m2Met een zolder verbouwing heb je al snel een extra kamer gerealiseerd van circa 18 m2.

Je maakt dus maar liefst 15% van je totale woonoppervlakte bruikbaar.

Maar een hooizolder dan?

Een oude boerenhoeve kopen om helemaal te renoveren, dat is ambitieus. Deze klanten noemen het hun 10-jarenplan: ze willen er ‘in groeien’. Het is een 28 meter lange uitdaging, met een open ‘deel’ in het midden waar ooit de wagens stonden. Met twee enorme zolders. Die indeling heeft als voordeel dat je het huis vrij eenvoudig in gedeeltes kunt verbouwen, terwijl de rest nog even bij het oude blijft. De bewoners bouwen zelf. Blijft de vraag hoe je er een fijn huis van maakt. In afgeronde stappen. Dus zochten ze een interieurontwerper.

Tot hun verbazing wilden collega binnenhuisarchitecten direct het hele huis aanpakken. Maar dat was de vraag niet. Dat gaf niet het vertrouwen dat er geluisterd werd. En kwamen er offertes binnen voor 2700 euro. Dat paste niet bij het budget.

Wij zijn nu voor deze mensen aan de slag. We zijn begonnen met de linkerzolder, waar de slaapruimtes moeten komen. Ouderslaapkamer met open badruimte, en de kinderkamer met een fijne extra geheim zolderkamertje waar kinderen lekker kunnen spelen. We adviseren bij de keuze van materialen, kleuren, bouw en vloer. Er staat een lichtplan met shoppinglist.

Wist je dit ?

Je zolder verbouwen tot slaapkamer.

Een zolderverbouwing is een perfecte optie om een extra kamer te realiseren. Denk aan een slaapkamer, kinderkamer of hobbykamer. Als je het echt slim aanpakt benut je ook de nokhoogte. Zo hoef je geen opbergruimte te verliezen. Je kunt ook daarin er op vooruitgaan.

De gemiddelde oppervlakte van een Nederlandse woning bedraagt 119m2Met een zolder verbouwing heb je al snel een extra kamer gerealiseerd van circa 18 m2.

Je maakt dus maar liefst 15% van je totale woonoppervlakte bruikbaar.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.