Keukenontwerp jaren 30 woning met verbouwing

Keukenontwerp met doorbraak

Een gezellige woonkeuken

De bewoners van een statig jaren dertig huis in het zuiden van Eindhoven wilden de woonkamer verbinden met de keuken om uit te komen bij een leefkeuken, met alles lekker open. Na een eerdere poging die te uitgebreid was en veel te duur werd, ontwierp Woongeluk twee concepten voor woonkamer en keuken samen.

Elke verbouwing in een dergelijk huis heeft een aantal uitdagingen. Hoe moet je ‘doorbraak’ zo ondersteunen dat het huis netjes overeind blijft? Hoe ontwerp je zo goed mogelijk om de bestaande technische voorzieningen, zoals een verwarmingsinstallatie heen? Kun je voldoende isoleren voor vloerverwarming als er tenminste geen houten vloer in het huis ligt? We deden er voorstellen voor en regelden de contacten met de constructeur. Ook vergeleken we in dit project enkele keukenleveranciers en een maatwerk meubelbouwer in prijs. Daar zat verrassend weinig prijsverschil tussen. Het zal ons overigens niet verbazen als de keuken bij realisatie van Ikea komt, maar dat is wat ons betreft uitstekend.

Het jonge gezin gaat koken en eten in de ‘achterkamer’, spoelen en andere techniek blijft in de oude keukenruimte, ook vanwege het leidingwerk.

Het ontwerp was inclusief een nieuwe vloer, kleur- en materiaaladvies. In ons concept OntwerpBOX is hiervoor de basismodule keukenontwerp gebruikt, verbouwing en materiaal en kleur, waardoor een totaalontwerp op net geen 840 euro (incl. btw) uit kwam. Met dat ontwerp kun je bij elke keukenleverancier zelf jouw keuken bestellen, zonder dat je

Ons 2+1 concept uitgewerkt

In elke ontwerpBOX (of WoongelukCLUB ontwerp) krijg je twee basisontwerpen waaruit je kunt kiezen. Voor een keukenontwerp is dat in 3D. Hieronder de beide voorstellen voor de nieuwe keuken, zoals we die voor elk keukenontwerp maken, zodat je kunt kiezen welke woonkeuken je zou willen, wat je wel wilt houden en wat niet.
Als je die principekeuze voor je leefkeuken hebt gemaakt krijg je een afrondend ontwerp. In dit geval is het bankje vervangen door een kleine bartafel, voor een koffieontbijt, met daarnaast een berging- en apparatenwand.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.